Sage | Receptek és tippek | Grillezett steak borjúból grillezett kukoricával és fokhagymás vajjal

Grillezett steak borjúból grillezett kukoricával és fokhagymás vajjal

Přehrát video
Tálaljuk pirított fehér baguettel
40
Elkészítési idő
Haladóknak
Nehézségi szint
4
Adagok száma

Hozzávalók

  • 1 kg rövidkaraj borjúból 
  • 4 cső kukorica 
  • 1 ek. nagyszemű tengeri só 
  • 1 ek. bors (keverék)
  • 15 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 db fehér baguette 

Elkészítés

  1. 1.

    Helyezzük a szobahőmérsékleten szárított húst a (kb. 220°C hőmérsékletre – a hőfokszabályzó SEAR jelzésén) előmelegített grillsütőre; ne sózzuk, ne borsozzuk, illetve ne pácoljuk a steak-et! Grillezzük oldalanként 5 percig (ez a közepes átsütésnek felel meg). Vegyük ki a húst, helyezzük a munkalapra, majd sózzuk, illetve szórjuk meg frissen őrölt borssal. Hagyjuk két percig pihenni, majd helyezzük tányérra.

  2. 2.

    Köretnek háromba tört kukoricacsövet grillezzünk meg olívaolajjal. Grillezés közben forgassuk a csöveket, utána pedig kenjük meg a csöveket vajjal és szórjuk meg sóval. Ugyanígy járjunk el a fokhagyma gerezdekkel is. Az elkészült ételt tálaljuk pirított fehér baguette-tel.

BGR820

 
Kontakt grill és BBQ - kettő az egyben

További információ