Sage | Receptek és tippek | Füst – mint alapanyag a konyhában

Füst – mint alapanyag a konyhában

Přehrát video
Készítsen egy nem mindennapi menüt családja vagy barátai számára, amely lágy, füstös ízvilággal mindenki rabul fog ejteni. A teljes menüsor elkészíthető a füst „erejével” az előételtől a főételen át a desszertig vagy akár ízletes koktél is készíthető. A Sage BSM600 kézi füstölő pisztoly segítségével összetéveszthetetlen ízvilágot varázsolhat a mindennapi konyhaművészetébe.

A „titkos fegyver”


Még a legjobb húsok és zöldségek is unalmasak lesznek idővel, ha továbbra is ugyanúgy készíti el őket. Finom füstös aromával új "ízt" adhat nekik. És bár úgy hangzik, mint egy tapasztalt szakács tippje, de otthonába is már könnyen és egyszerűen megbirkózhat a feladattal. A Sage BSM The Smoking Gunnal hozzáadott hő nélkül, pusztán az akkumulátor erejének köszönhetően faforgácsot égethet el illatos fából, és olyan illatos, aromás füstöt hozhat létre, amely még az ízlelőbimbóknak is tetszeni fog. Az ételeket elkészítheti közvetlenül tányéron, edényben, turmixgépben vagy shakerben. Nem kell mást tennie, mint egy lefedett tálba vagy tepsibe helyezni, ételfóliával letakarni az egyes hozzávalókat, ahová egy rövid tömlő segítségével bevezetheti a pisztoly füstjét. Füstkészítéskor két sebesség közül és kétféle faforgács közül is választhat - alma vagy dió. Az alapcsomag tartalmazza mind a két típusú faforgácsot, amely akár tizenkét alkalomra is elegendő lehet.

Jó ízű illat
A Sage BSM600 füstölő pisztoly füstjét nem csak hús vagy hal füstölésére használhatja, hanem sajtokhoz, gyümölcsökhöz és zöldségekhez is egyaránt. A füstnek köszönhetően a közönséges szósz vagy vaj is teljesen új ízt kap. Körülbelül egy-három percet vesz igénybe, hogy a füstös aromát felvegye az étel. Ismételje meg a folyamatot saját ízlése szerint az erősebb füstös íz érdekében. És milyen faforgácsot válasszon az egyes ételekhez? Az almafűrészpor alkalmas baromfi, vadmadarak és sertéshús füstölésére. Enyhén édeskés, de erősen gyümölcsös füstös ízt ad az ételeknek. Ezzel szemben a diófűrészpornak erős szalonna íze van. Ezért alkalmas a legtöbb húsfajta, különösen sertés- és marhahúshoz. Például a dióforgács tökéletesen passzol a füstölt chili szószhoz, és jobb, ha almachipset használunk a füstölt paradicsomvaj elkészítéséhez. Ha nem mer kísérletezni, javasoljuk, hogy bátran merítsen ihletet a Sage receptjeiből.

A füst, mint művészet
Úgy gondolja, hogy a főétel elkészítésével véget érnek a füstölő pisztoly által nyújtotta lehetőségek? Egyáltalán nem, nem kell félretenni ezt a nagyszerű eszközt még egy desszert - például fagylalt – elkészítésekor sem. Bár úgy tűnhet, hogy a fagylalt az utolsó étel, amit egy füstös csavarral szeretne gazdagítani, de ennek az ellenkezője igaz. Kövesse tehát a modern gasztronómiai trendeket, és készítsen vendégeinek például füstölt fagylaltot bourbonnal és cseresznyével. A Masterchef című műsor amerikai változatának Jordan Roots séf receptje ihlette, ízesítésére almachipset használtunk. És végül még egy tipp, ami biztosan érdekelni fogja cégét – a Sidecar ital. A konyak, a Cointreau likőr, a citromlé, a cukorszirup, a tört fekete bors és a füst kombinációja egy új világot nyít meg Önnek. Nem kell mást tennie, mint az összes hozzávalót egy shakerbe tenni, a füstölő pisztoly égésterébe faforgácsot és borsot tenni, a fúvókát csatlakoztatni a shakerhez, és lefedni. Kapcsolja be a füstölőt, és várja meg, amíg a shaker megtelik sűrű füsttel. A tömlő kivétele után csak óvatosan keverje össze, és már tálalhatja is.
 
A Sage márkáról:
A Sage a Breville európai márkája, amelynek termékeit a világ több mint 50 országában értékesítik. Az ausztrál Breville Group világszerte ismert a legmagasabb minőségű kis konyhai készülékek saját fejlesztéséről, amelyeket hosszú élettartam és kiváló felhasználói kényelem jellemez. A Brevill története 1932-ben kezdődött, és ennek a cégnek köszönhetjük például az úgynevezett szendvics-pirítót, amelyet a világ első gyártójaként fejlesztett ki. 1974-es bevezetése után csak Ausztráliában 400 000 darabot adtak el.
A Sage márka 2018-ban lépett be a magyar piacra, és fokozatosan vezeti be a kávékészítésre összpontosító termékeket - eszpresszót, darálókat, habosítókat; grillezés - grillsütők, füstölő pisztoly; préselés - gyümölcscentrifugák, turmixok vagy ételkészítés - robotok, mixerek. Saját tervezésének és minőségi alkatrészeknek köszönhetően minden készülékre három év a garanciát biztosít. Magyarországon a Sage márkát kizárólag a Fast Hungary Kft. képviseli.

További információkért és hírekért látogasson el a www.sagehu.hu oldalra.
 
BSM600

 
Füstölőpisztoly

További információ